Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2008 17:46 - Белият плик с черната брошура в моята поща
Автор: infetka Категория: Забавление   
Прочетен: 2279 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
По принцип не получавам много писма. Приятелите пращат по някоя Новогодишна и Великденска картичка, ама това е само по празниците . Най-често си кореспондирам с Мтел и Софийска вода - по веднъж месечно. Случва се даполуча по някой дебел и обемен плик, който много мерадва, домомента в който не видя, че е от играта на Рийдър Дайджест. Най-често обаче има реклами на околни и далечни хипер и супермаркети, като само вестничетата на Кауфленд не хрърлям, защото има судоку.

ДНЕС обаче отварям си пощата и гледам съмнителен непознат бял плик без адрес. Доколкото успях да видя през цепнатините на съседските пощи (не, че съм шпионира съзнателно) и те имаха същия. На белия плик обаче имаше все пак някакъв надмис. Пишеше :
Информация
съгласно изискваниятана
"Закона за защита на потребителитя",
Столична община, КАТ и ХЕИ
image

Хм, хъмкам си аз, докато въртя плика и препрочитам странното заглавие. За пръв път се сблъсквах с подобно нещо, изкачих двата етажа, взимайки  по две стъпала наведнъж и разкъсах нетърпеливо плика. И вътре....

видях някаква гланцирана брошурка. Беше около 3-4 листа дебела, но не й обърнах внимание, защото не очаквах някаква си реклама. Недоволно погледнах в плика, да се уверя, че не съм изпуснала нещо, но уви, в плика беше само тази брошурка. Най-накрая я удостоих с внимание и се оказа, че е реклама на "Хронос" - траурни услуги и паметници, денонощно без почивен ден. ХА!
imageimage

Разгледах с любопитство останалите странички, имаше сензационни оферти за нагробни камъни и за ваша информация кремирането е по-скъпо от обикновенното заравяне.


Все още не знам какво ми е мнението относно тази брошурка. Да се възмущавам ли от наглостта на тази фирма, която обаче твърде хитро се е презастраховала със Столична община, КАТ, ХЕИ и ЗЗП или да си кажа, че е  нещо естествено и при смърт често хората наистина нямат идея какво се прави. Аз си нямам идея. Никога даже не съм се замисляла, че има и такива хмм фирми за такива хмм услуги. Сега вече знам, ама не е ли това едно от нещата, които предпочиташ да научиш чак като ти се наложи. Като лекарствата за хемороиди, които изобщо не те интересуват, докато не ти потрябват(и все пак телевиията успешно ни ги натрапва дори и по време на вечеря).

Вече и на неприкосновеност на пощенската си кутия ли нямам право. Да бяха написали на плика какво е, можеше и да не го отворя. Чувствам се, сякаш не ми дават право на избор, сякаш не мога да избирам кое и какво да чета ( е, не се чувствам  така, ама реших, че звучи мелодраматично и подходящо за текста). И все пак малко ми го натрапиха. Объркаха розовият ми живот с некролози 10 бр за 12 лева и траур за врата+20 бр. жалейки за 4 лева.

Смятам, че нищо друго, което получа по пощата не може вече да ме изненада.

П.С още снимки от брушурата тук, тук и тук.


Тагове:   Моята,   Брошура,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. annito - maykooo
27.01.2008 20:19
mayko mila dokade stignaha teq hora
цитирай
2. banicat - bahti
28.01.2008 21:04
след някой ден очаквам да получа промоционална оферта за 14 ферруари:Два гроба на цената на един.Само сега, само за вас.промоцията важи до изчерпване на количествата.За първите десет-бутилка червено вино-да си поливат.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: infetka
Категория: Забавление
Прочетен: 288241
Постинги: 69
Коментари: 664
Гласове: 710
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031